Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت خبرگزاری فارس -  متأسفانه ضعف در اجرای قوانین و حرکت معکوس در جهت فرهنگ‌سازی طی سالیان اخیر، موجب روند روبه‌رشد مصرف مشروبات الکلی در کشور شده است؛ هرچند در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد، اما شواهد حکایت از کاهش سن مصرف مشروبات الکلی در کشور دارد. این در حالی است که تحقیقات علمی صورت‌گرفته اثبات می‌کند که مصرف مشروبات الکلی بر سلامت مغز تأثیر گذاشته و انسان را در معرض هرگونه حادثه قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان مصرف شدید مشروبات الکلی علاوه بر خماری و آسیب مغزی، ضررهای جبران‌ناپذیر دیگری نیز بر بدن وارد می‌کند؛ نکته جالب‌توجه این بوده که با وجود تحقیقات گسترده در خصوص مضرات مشروب، به دلیل تکاپوی رسانه‌ای شرکت‌های مشروب‌سازی خارجی، رسانه‌های این کشورها در زمینه پوشش این اخبار عملکرد مثبتی نداشته‌اند.

حتی با وجود اینکه مصرف مشروبات الکلی با ورزش در تناقض است و سبب کاهش کیفیت و عملکرد ورزشکاران حرفه‌ای می‌شود؛ اما در حال حاضر کارخانه‌های مطرح مشروب‌سازی خارجی، به عنوان یکی از اصلی‌ترین حامیان مسابقات ورزشی مطرح می‌شوند.

گفتنی است هر چند بخشی از مشروبات الکلی موجود در کشور به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود؛ اما روند تولید مشروب در داخل کشور نیز طی سال‌های گذشته، با شیب صعودی همراه بوده است و گزارشات متعددی از مسمومیت با الکل دست‌ساز داخلی و حتی فوت نیز مخابره شده است.

در ادامه این گزارش، سعی داریم با اتکا به گزارش queensland government (بیمارستان تخصصی در استرالیا) ابعاد وسیع‌تری از تأثیرات مخرب مصرف مشروب به بدن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

*آلرژی‌های شدیدی که حتی منجر به مرگ می‌شوند!

سولفیت، ماده معدنی بوده که به طور طبیعی در مواد غذایی و نوشیدنی وجود دارد. این ماده، به‌عنوان نگه‌دارنده جهت جلوگیری از فساد و حفظ رنگ به مشروبات اضافه می‌شود. به دلیل سطح بالاتر سولفیت در مشروبات الکلی، برخی از افراد، دچار آلرژی‌های شدید شده و واکنش‌های آنافیلاکسی - یک واکنش آلرژیک جدی که به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود- را تجربه کرده‌اند، همچنین افراد دارای آسم با نوشیدن مشروب، بیماری خود را تحریک می‌کنند.

*اختلال هماهنگی حرکتی

الکل کنترل مغز بر خویشتن‌داری و توازن و هماهنگی حرکتی را مختل می‌کند. نوشیدن درازمدت الکل به سلول های مغزی کنترل کننده یادگیری و حافظه صدمه می رساند. مصرف الکل موجب التهاب کبد (هپاتیت) شود. نوشیدن الکل قادر است به کبد صدمه شدید وارد کند و موجب بیماری‌های چون سیروز و سرطان شود.

ممکن است در نتیجه مصرف الکل، زخم معده و دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک) ایجاد شود. علاوه بر آن، خطر پیدایش سرطان معده نیز وجود دارد. الکل ممکن است، عملکرد جنسی را مختل کند. در درازمدت شاید میزان باروری هم کاهش یابد. نوشیدن الکل رگ‌های پوست را گشاد کرده، موجب دفع گرما از بدن می شود. نوشیدن درازمدت الکل خطر ابتلا به پرفشاری خون را می‌‌افزاید.

*بدخوابی و کابوس

با وجود اینکه برخی از افراد تصور می‌کنند نوشیدن مشروبات الکلی سبب خواب بهتر می‌شود اما تحقیقات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که کیفیت خواب پس از نوشیدن الکل کاهش پیدا می‌کند. در واقع مصرف مشروبات الکلی، چرخه REM خواب را که در آن رؤیا یا کابوس مشاهده می‌شوند، با اختلال مواجه کرده که در این صورت رؤیاهای بدی توسط افراد مشاهده می‌شود.

*اضطراب ناشی از خماری

پس از نوشیدن مشروبات الکلی به دلیل اینکه بدن به دنبال دفع الکل است، سطح قند خون کاهش پیدا می‌کند، به بیان دیگر، مغز تحت‌فشار قرار می‌گیرد و همین امر سبب اضطراب و نگرانی شدید می‌شود. نکته جالب این است که عموماً افراد برای رهایی از این اضطراب به نوشیدن الکل ادامه می‌دهند و همین امر فشار بیشتری بر مغز وارد می‌کند.

*افزایش احتمالی ابتلا به سرطان

در سال‌های اخیر تأثیر الکل به افزایش سرطان‌های کبد، سینه و روده به‌کرات توسط رسانه‌ها مخابره شده؛ با این ‌وجود، تحقیقات اخیر بیانگر آن است که مصرف نوشیدنی‌های الکی، خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، حنجره و مری را نیز افزایش می‌دهد. لازم به توضیح است که هر چند «اتانول» که در نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد، سرطان‌زا نیست اما در درون بدن بر اثر سوخت‌وساز، به «استالدئید» تبدیل می‌شود و به همین خاطر، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، این ماده را به‌عنوان یک ماده سرطان‌زا در گروه اول فهرست قرار داده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ابتلا به سرطان الکل زخم معده مصرف مشروبات الکلی نوشیدن الکل مصرف مشروب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۰۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند

ایتنا - طبق پژوهشی جدید، نوشیدن نوشابه‌های گازدار مانند کوکاکولا پیش از دو سالگی می‌تواند باعث افزایش وزن پس از دهه دوم زندگی شود، در حالی که این خطر در کودکانی که آبمیوه طبیعی می‌نوشند، کمتر است.
در تحقیقی که دانشگاه سوانزی بریتانیا انجام داد، پژوهشگران ۱۴ هزار کودک را از تولد تا بزرگسالی پیگیری کردند؛ گفته می‌شود این طولانی‌ترین پیگیری در نوع خود است.

بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله اروپایی تغذیه بالینی (European Journal of Clinical Nutrition) منتشر شد، کودکانی که تا قبل از دو سالگی نوشابه‌های گازدار یا نوشیدنی‌هایی شیرین‌شده‌ با شکر می‌نوشند، در سن ۲۴ سالگی وزن بیشتری اضافه کردند.

کودکان خردسالی که در سه سالگی کولا می‌نوشیدند، کالری، چربی، پروتئین و قند بیشتر اما فیبر کمتری مصرف می‌کردند در حالی که افرادی که آب‌سیب طبیعی نوشیده بودند، چربی و شکر کمتر و فیبر بیشتری می‌خوردند.

طبق این پژوهش، بین نوشیدنی‌های دوران کودکی و انتخاب غذاهای مختلف هم ارتباط وجود دارد. کودکانی که آب‌سیب طبیعی می‌نوشیدند، ماهی، میوه، سبزیجات سبز و سالاد بیشتری می‌خوردند، اما کودکانی که نوشابه کولا می‌نوشیدند، بیشتر به همبرگر، سوسیس، پیتزا، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت، شکلات و شیرینی‌ گرایش داشتند.

پروفسور دیوید بنتون، محقق ارشد این پژوهش، می‌گوید: «رژیم غذایی سال‌های نخست زندگی الگوی غذایی می‌سازد که در تمام طول عمر بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارد.»

مهم‌ترین چالش این است که مطمئن شویم عادت غذایی درستی برای کودک ایجاد کرده‌ایم: عادت غذایی که چربی و شکر کمتری دارد. آب میوه طبیعی هم می‌تواند ویتامین سی، پتاسیم، فولات و پلی‌فنول‌های گیاهی بدن را افزایش دهد.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی به این نکته پی برد که بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده و محرومیت‌های اجتماعی هم ارتباط وجود دارد؛ به طوری که کودکان خانواده‌های مرفه‌تر به آب‌میوه‌ طبیعی دسترسی بیشتری دارند.

محققان امیدوارند که این یافته‌ها والدین را تشویق کند تا به رژیم‌ غذایی کودکان در سال‌های اولیه زندگی‌ توجه بیشتری نشان دهند. به باور متخصصان، چاقی معضلی جدی برای سلامتی است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را افزایش می‌دهد.    

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز